Dichten? Doen!

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Een serie van 16 instructiekaarten voor het schrijven van gedichten speciaal ontwikkeld voor kinderen met bij elke dichtvorm bijbehorende kopieerbladen.

 

Categorie:

Beschrijving

Een serie van 16 instructiekaarten voor het schrijven van gedichten speciaal ontwikkeld voor kinderen met bij elke dichtvorm bijbehorende kopieerbladen. Klassikaal te gebruiken, in te zetten voor zelfstandig werk of goed te gebruiken voor extra uitdaging voor de plusleerlingen. Inzetbaar bij ieder thema of seizoen, uitstekend geschikt voor het aansluiten bij de belevingswereld en de actualiteit! Inclusief kleine handleiding voor de leerkracht en voorbeeldgedichten bij iedere dichtvorm.

 

1 beoordeling voor Dichten? Doen!

 1. Waardering 5 uit 5

  Mireille IJland, leerkracht groep 6

  Ik werk alweer twee jaar met Dichten?Doen!
  Elke twee weken wordt een nieuwe les aangeboden.
  In les 1 vindt de uitleg en het schrijven van de kladversie plaats. In les 2 wordt het gedicht door de kinderen nagekeken op zinsbouw en spellingsfouten. Hierbij gebruiken de kinderen de spellingsspieker. Dit vind ik een heel waardevol onderdeel. De kinderen lezen zelf hun werk na en worden hierdoor meer bewust van spellingregels. De leerkracht heeft hierbij een ondersteunende rol. Als het gedicht verbeterd is schrijven de kinderen hem in het net op. Hierbij speelt het schrijfonderwijs een rol.
  De kinderen zijn elke keer weer enthousiast (daardoor de leerkracht ook!!!) Ook zijn de kinderen bij de nieuwe les weer benieuwd naar de dichtvorm die ze gaan gebruiken. Heel veel dichtvormen komen aan de orde. Heel makkelijk zijn de bladen waarop de dichtvorm uitgelegd staat. Plus leerlingen zijn hierdoor in staat zelfstandig een dichtvorm te kiezen.
  Dichten?Doen! Draagt ook bij aan de leesmotivatie, kinderen lezen graag elkaars gedichten, maar dragen hun gedicht ook heel graag zelf voor de klas voor. Kortom ik vind Dichten? Doen! echt een super veelzijdig product en een super leuke afwisseling van de taallesjes uit de methode, dus……….Dichten? Doen!

  Mireille IJland leerkracht groep 6

Een beoordeling toevoegen