Makkelijk Mandjeslezen

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

Makkelijk Mandjeslezen is een leesvorm waarbij mandjes met divers leesmateriaal rouleert. Het doel is kinderen kennis te laten maken met én enthousiast te maken voor diverse soorten leesboeken. Kinderen moeten plezier hebben en houden in lezen en veel ‘leeskilomers’ maken.

Makkelijk Mandjeslezen motiveert!

 

 

Categorieën: ,

Beschrijving

Makkelijk Mandjeslezen is een leesvorm waarbij mandjes met divers leesmateriaal rouleert. Het doel is kinderen kennis te laten maken met én enthousiast te maken voor diverse soorten leesboeken. Kinderen moeten plezier hebben en houden in lezen en veel ‘leeskilometers’ maken. Makkelijk Mandjeslezen motiveert!

Het materiaal van Makkelijk Mandjeslezen bestaat uit 5 divers gekleurde mandjes met aan de zij-en voorkant de vorm van het leesmateriaal erop gedrukt. In de bijbehorende gebruikswijzer worden tips gegeven over hoe deze leesvorm ingezet kan worden. Daarnaast is er bij iedere mand een set kopieerbladen voor elk thema om de leeservaring te verrijken (door middel van het zelf schrijven van gedichten, het zetten van leestekens in een toneelstuk en het maken van een strip etc.). De mandjes in combinatie met  de kopieerbladen geven zinvol en snel invulling aan leesbevorderende activiteiten.

 

1 beoordeling voor Makkelijk Mandjeslezen

  1. Waardering 5 uit 5

    Pascale Burgman, leerkracht groep 4 Hengelo

    Wij gebruiken makkelijk mandjeslezen om ervaringen op te doen met verschillende boeken. Ik gebruik ze in groep 4. De kinderen vinden het heel leuk. Elke middag begin ik met een kwartiertje mandjes lezen. Ik heb een roulatie systeem zodat alle kinderen elke week elke mand hebben gehad. De kinderen mogen het ook met elkaar over de boeken hebben. Ze lezen elkaar moppen voor en laten platen zien. Het bevordert ook de leesmotivatie!

Een beoordeling toevoegen